Waar zijn de tijden gebleven dat Nederlandse banken bijkans een moord pleegden om jou ertoe te bewegen een betaalrekening te openen? Het weggeven van mobiele telefoons, een startkapitaaltje en gunstige rentes. Wie vandaag de dag een betaalrekening opent, betaalt daar een flinke boterham voor. In de afgelopen 5 jaar zijn de gemiddelde kosten gestegen met 42 procent. Klanten zijn boos.
Volgens banken is er geen andere uitweg dan consumenten aftroggelen, part of the policy. Wie gaat er anders betalen voor controles op fraude, digitalisering en het beschermen van uw privacy? Juist. U gaat dat betalen en sterker, daar betaalt u al voor. Klagen op Facebook gaat daar niets aan veranderen.
Wereldverbeteraar Trios bank koploper klantgraaien
Onze vrienden van de Consumentenbond brengen de bankterreur perfect in beeld. De goedkoopste rekening met één pinpasje kost anno 2022 maar liefst 51% meer, dan in 2017. Een en/of rekening met twee passen valt 32% duurder uit.
Klanten die bij Trios zitten, doen dat vast vanwege de duurzaamheid van de bank. Met duurzaamheid wordt bedoeld dat uw geld niet wordt gepompt in foute projectjes die ten koste gaan van mens, dier en milieu. Een soort Groen-Links in de bankenindustrie dus.
Daar staat tegenover dat een betaalrekening met een pinpas bij Trios €60 per jaar kost. De Trios-aanhang zegt hier verbolgen over te zijn, maar de emoties over het redden van bomen en planten winnen het van de woede. Typisch links.
Bankieren elders in EU nog duurder
Elk nadeel hep ze voordeel. Hoewel bankieren in Nederland asociaal duur begint te worden, schijnt kunnen pinnen over de grens helemaal een godsvermogen te kosten, aldus de Telegraaf. De krant meldt niet dat het hier om landen gaat, waarbij de salarissen in vergelijking met ons land hoger liggen. Denk aan Zwitserland en Noorwegen. Onderzoek van lik-me-vestje weer.